OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. november 26., péntek 11:00

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2021. november 26., péntek (OS) - A Hungary Helps Program eddig félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását

    Magyarország a Hungary Helps Program keretében jelentős támogatást nyújt az üldözött keresztény közösségeknek világszerte. Számos humanitárius és újjáépítési projekt valósult meg 2017 óta magyar támogatásból, mely lehetővé tette a helyi keresztény közösségek megmaradását. Az elmúlt négy évbe félmillió válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérést.

A magyar segítségnyújtás keretében tegnap Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Kenya fővárosának nyomornegyedében található Munkás Szent József Otthon magyar támogatással felépült szakképző épületének átadási ünnepségén vett részt. Ez a projekt egy időben ötszáz kilátástalan körülmény között élő kenyai fiatal képzésével segíti a társadalmi felzárkóztatásukat, igazolja a magyar humanitárius és migrációs modell eredményességét.

A Hungary Helps Program az utóbbi négy évben közel 50 országban több mint 170 projekttel támogatta a rászoruló közösségeket, azt az alapelvet követve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani Európa irányába.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.