OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. november 26., péntek 11:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 26., péntek (OS) - Elég Orbánék képmutatásából - Azonnali magyarázatot követelünk a mosonmagyaróvári családotthon ügyében!

    A Szabad Európa internetes oldal közölt drámai felvételeket egy mosonmagyaróvári családotthonról, ahol patkányok és egerek szaladgáltak a gyermekek körül. A felvételeket készítő családot az otthonból minden indoklás nélkül dobták ki a két kisgyermekükkel együtt.

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt közösségét egy emberként háborítja fel, hogy kiszolgáltatott családoknak kell retorziókkal szembesülniük pusztán azért, mert beszámolnak a családotthonokban uralkodó állapotokról. Az eset jól mutatja, hogy Orbán Viktor képmutató, magát családbarátnak hazudó kormánya a családotthonokat is cserbenhagyta, ahol így emberhez méltatlan, egészségügyileg veszélyes körülmények között kell kisgyermekes családoknak élniük. Ezért a DK és a Liberálisok felszólítják Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, hogy kezdeményezzen azonnali vizsgálatot a mosonmagyaróvári családotthon ügyében és adjon átfogó tájékoztatást a legelesettebb családokat fogadó intézmények állapotáról országszerte.

dr. Bősz Anett

A DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 1. választókerületében
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.