2022. január 25. kedd

2021. november 26., péntek 15:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 26., péntek (OS) - Na ugye, mégiscsak kell az a Pfizer vakcina

Az Orbán-kormány hónapokkal ezelőtt azt hangoztatva szállt ki az uniós vakcinabeszerzésből, hogy ők jobban tudják, mi kell a jövőben a járvány megállításához, mint a teljes magyar ellenzék és az összes európai ország rajtunk kívül, szerintük pedig nem kell több Pfizer vakcina, gyártunk majd magunknak kínait. Azóta nagyot fordult a világ a Fidesszel, a negyedik hullám fertőzöttségi és halálozási adatait látva már rendelni sem akarnak a keleti vakcinákból, miközben visszakönyörögték hazánkat az uniós vakcinabeszerzésbe.

A Demokratikus Koalíció szerint elszomorító látni, hogy a magyar kormány még a negyedik hullámban sincs a helyzet magaslatán, a drámai halálozási adatokról szóló híreket pedig csak a kormányzati kapkodás és összevissza-beszélés szakítja néha félbe. A DK azt javasolja a kormánynak, hogy ha nem képes felelős döntéseket hozni még egy világjárványban sem, akkor a jövő évi választásokig hallgasson meg minket, utána jövünk és megszabadítjuk őket a kormányzás terhétől.

Rónai Sándor

a DK EP-képviselője