OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. november 26., péntek 19:01

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 26., péntek (OS) - Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Gerhard Papke

    A mai napon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést vehette át Gerhard Papke, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi parlament egykori alelnöke, a Szabaddemokrata Párt volt frakcióvezetője, valamint a Német Szövetségi Köztársaság Német–Magyar Társaságának jelenlegi elnöke.

Az ünnepélyes átadáson Gerhard Papke elmondta: Magyarországnak több barátja van Németországban, mint azt gondolnánk. Olyanok, akik a magyar kormány nemzeti politikájával egyetértenek. Hozzátette: a magyarok szabadságszeretetéből Európa és Németország mindig is profitált. És ez a magyar szabadságszeretet olyan értékes, hogy segítenünk kell megvédeni. A Német–Magyar Társaság jelenlegi elnöke szerint Németország sokat köszönhet a magyaroknak. A Páneurópai Piknik és a határnyitás fontos szerepet töltött be abban, hogy a német újraegyesítés szabadságban és békében történhetett meg.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.