OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. december 1., szerda 09:44

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. december 1., szerda (OS) - Segítség az Állatvédelemhez az állatvédelmi törvények szigorítása

        Az Országgyűlés megszavazta az állatvédelmi törvények módosítását. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy ez nagy segítség lehet az állatvédő egyesületek sokszor tehetetlen helyzetéhez. Jelenleg az állatok illegális szaporításából, illetve az állatokkal szembeni visszaélésekből ered a sok kidobott kóbor, szenvedő állat.
     2022. január 1-től 1-3-5 évig terjedő börtönnel büntethető a szaporítás, állatkínzás az, aki méreg kihelyezésével több állatot elpusztít, de még a méreg kihelyezésének előkészülete, az állatviadal szervezőin túl a résztvevők is büntethetőek.
     2022. október 4-től az állattartástól való eltiltás bejegyzésre kerül a Közigazgatási Szankciók Nyilvántartásába, ez méltó büntetés lehet az állatokkal visszaélőkre nézve.
     Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy "annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik". A törvények szigorításával a felesleges direkt és tudatlanságból eredő szaporítások visszaszorítása remélhető. Az állatmentő - állatvédelmi feladatok nagy része megelőzhető lenne, ha a lakosság az állataival megfelelően bánna. A törvények szigorodása mindenféleképpen szükségszerű volt, erről szerencsére a politikusok is egyetértenek. Az állatvédő egyesület vezetője reméli, hogy bíróságok bírái az állatvédelmi ügyekben a törvény adta lehetőségeket "kihasználva" szabják ki büntető ítéleteiket.

     Kiadó: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.