2022. január 25. kedd

2021. december 1., szerda 11:23

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2021. december 1., szerda (OS) - December 1-jén tartja első gyűlését a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által életre hívott Smart Budapest Közösség. A platform célja, hogy a városinnovációért felelős döntéshozókat összekapcsolja a budapesti vállalkozói szféra azon szereplőivel, akik hatékonyan képesek segíteni a városvezetés Smart City Stratégiájának megvalósítását.

A Közösség tagjai azon innovátorok, akik érvényesen és eredményesen pályáztak a BVK által idén nyáron meghirdetett Smart Budapest Ötletversenyre. A versenyre csaknem 100 nevezés érkezett, ezek közül válogatta ki a legjobbakat a BVK stábja, illetve a fővárosi cégek szakértői.
     A rendezvény megnyitójaként a Közösség tagjai Karácsony Gergely főpolgármester keynote speech-ét hallgathatják meg, majd Ilyés Márton, a BVK kuratóriumának elnöke ismerteti az Ötletverseny eredményeit, a Közalapítvány jövőbeli céljait, és a Közösség küldetését. A tizenkét kiemelt projekt vezetőjének díjat ad át Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes.
     A Smart Budapest Közösség 2022-től kezdődően rendszeresen ülésezik majd a BVK vezetésével, célja pedig az, hogy az innovatív vállalkozói ökoszisztéma tudástőkéjét, az innovátorok közötti kapcsolatok erősítését felhasználva olyan fórummá nője ki magát, amely alkalmas lehet a Fővárosi Önkormányzat smart city-vel kapcsolatos politikájának megvitatására, véleményezésére, megvalósítására, támogatására és képviseletére.

Az eseményt a megnyitó beszédek után szakmai panelbeszélgetés követi.

Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány