OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. december 1., szerda 12:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 1., szerda (OS) - A Fidesz miatt lassan luxuscikk lesz a kenyér, de Tállai szerint az emberek nem éreznek semmit az inflációból

        Tállai András szerint még a válság alatt is lehet olyan politikát folytatni, hogy az emberek semmit se érezzenek a magas inflációból és a forint gyengüléséből. A valóságban azonban nap mint nap bebizonyosodik, hogy a Fidesz erre képtelen, ugyanis szerdától tovább emelkedik a gabona és a liszt ára, ami miatt még többet kell majd fizetni az üzletekben a kenyérért.
     Az lehet, hogy a NER luxusát élvező Tállai államtitkár és társai nem érzékelnek semmit az inflációból és nem zavarja őket, ha felmegy a - Mészáros esküvőn felszolgált - homár-mangó creme fraîche, a fésűkagyló-wakame vagy a polipsaláta ára, de Magyarországon rengeteg embernek már 1 kg kenyér is luxuscikknek fog számítani. Ráadásul még a 200 ezer forintos minimálbér sem fog érdemi segítséget jelenteni a legkisebb bérért dolgozóknak, ha a kormány nem lép fel végre az elszabaduló árak ellen, ugyanis a minimálbér-emelés jelentős részét elviszi az infláció.
     Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.