OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. december 1., szerda 12:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 1., szerda (OS) - DK: Lázár János élvezze ki az utolsó hónapokat, jövő tavasz után nem ő lesz a Vidék Magyarországának teljhatalmú ura

        Az ország elsőszámú földesurává avanzsált Lázár János az elmúlt hetekben előbb 22 milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrincéknek a Mezőhegyesi Ménesbirtokon, majd a 80 milliárdos tram train beruházást ünnepelte a napokban sajátjaként, úgy, hogy a vonatok működése már az első nap összeomlott. Ez a két projekt és annak kommunikációja pontosan jelzi, hogy Mezőhegyes fura ura, a Ménesbirtok vezetője, Lázár János, miként gondolkodik a magyar vidékről és mezőgazdaságról.
     A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az a Lázár János lehet Orbánék vidékpolitikájának az arca, aki minden egyes megszólalásával egymás ellen hangolja az ország különböző részein élőket. Lázár úgy hergeli a magyar embereket, hogy közben cserbenhagyja a tisztességes gazdálkodókat, és Mészáros Lőrinc vagy Csányi Sándor érdekeltségeibe tartozó vállalkozásokat hoz pozícióba. A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, 2022 tavasza után meg kell születni a kiegyezésnek mind az agráriumban, mind az országban. El kell hozni az agrárbékét, mert a feszültségekkel teli termelés csak lerontja a gazdák munkáját. Az új kormányzat felül fogja vizsgálni a Ménesbirtok felelőtlen és pazarló gazdálkodását, az állami pénzek pedig a tisztességgel dolgozó magyar emberekhez és nem Orbán oligarcháihoz fognak kerülni.

Benedek Szilveszter
A DK agrárkabinetének vezetője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.