2024. április 25. csütörtök

2021. december 2., csütörtök 11:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Az EU Bíróság főtanácsnokának döntése újabb pofon Orbánéknak

A mai napon újabb történelmi lépést tettünk a magyar jogállamiság védelmének érdekében. Az Európai Bíróság főtanácsnokának véleménye szerint ugyanis el kell utasítani az Orbán-kormány keresetét, amely megakadályozta volna, hogy a jogállami feltételekhez kössék az EU-s pénzek felhasználását.

A Demokratikus Koalíció szerint a főtanácsnok kiállása egy újabb hatalmas pofon az Orbán-kormánynak. Orbánék nem tudják többé következmények nélkül rombolni a független igazságszolgáltatást, a szabad sajtót és nem tudják többé leplezni a rendszerszintű korrupciót. Ma már egészen világos, hogy a tisztességes magyar emberek Orbánék velejéig romlott rendszere miatt nem fognak hozzájutni az őket megillető uniós forrásokhoz. Ezért kell jövő tavasszal kormányt váltanunk, hogy az Európai Unió pénze végre újra a tisztességes magyaroké legyen, Magyarországon pedig újraépítsük a jogállamot.

Dobrev Klára
a DK EP-képviselője