OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 11:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Az EU Bíróság főtanácsnokának döntése újabb pofon Orbánéknak

    A mai napon újabb történelmi lépést tettünk a magyar jogállamiság védelmének érdekében. Az Európai Bíróság főtanácsnokának véleménye szerint ugyanis el kell utasítani az Orbán-kormány keresetét, amely megakadályozta volna, hogy a jogállami feltételekhez kössék az EU-s pénzek felhasználását.  

A Demokratikus Koalíció szerint a főtanácsnok kiállása egy újabb hatalmas pofon az Orbán-kormánynak. Orbánék nem tudják többé következmények nélkül rombolni a független igazságszolgáltatást, a szabad sajtót és nem tudják többé leplezni a rendszerszintű korrupciót. Ma már egészen világos, hogy a tisztességes magyar emberek Orbánék velejéig romlott rendszere miatt nem fognak hozzájutni az őket megillető uniós forrásokhoz. Ezért kell jövő tavasszal kormányt váltanunk, hogy az Európai Unió pénze végre újra a tisztességes magyaroké legyen, Magyarországon pedig újraépítsük a jogállamot.

Dobrev Klára
a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.