OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 12:39

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - A kormány az elhibázott lépéseivel ne veszélyeztesse a Péterfy utcai kórház működését

    A Népszava mai beszámolója szerint az összeomlás szélére került a Péterfy utcai kórházban a traumatológiai ellátás, miután a műtéti személyzetet biztosító külsős cég szerződése lejárt, új közbeszerzést pedig nem írtak ki. Ez azt jelenti, hogy a traumatológiai ellátás a legsürgősebb műtétekre korlátozódott. Az Orbán-kormány pedig ahelyett, hogy a tarthatatlan helyzet megoldására törekedne, elkapkodott átszervezésekkel nehezíti tovább az intézmény helyzetét.

Mi, Terézváros és Erzsébetváros polgármesterei, valamint a választókerület országgyűlési képviselője felháborítónak tartjuk a Péterfy utcai kórházban kialakult, a betegek életét és gyógyulását veszélyeztető állapotot. Úgy néz ki, a kormány továbbra sem értette meg a koronavírus-járvány egyik legfontosabb üzenetét, hogy embert csak ember tud gyógyítani. Felszólítjuk a kormányt, hogy a saját elhibázott átszervezési döntései miatt ne másokat büntessen. Ezért találkozót kezdeményezünk Dr. Kásler Miklóssal, hogy együtt tekintsük át a Péterfy utcai kórház jelenlegi körülményeit és jövőjét. Meggyőződésünk, hogy az Orbán-kormánynak azonnal rendeznie kell a kórházban dolgozó műtéti személyzet helyzetét, hagynia kell a szakembereket gyógyítani, a betegeket pedig tisztességes körülmények között gyógyulni!

Dr. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.