OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 13:18

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Elegendő a vakcina mindenki számára    A Magyar Kormány arra törekszik, hogy mindenki hozzájuthasson a koronavírus elleni oltáshoz – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós legújabb videóinterjújában, amelyben beszélt az oltási akcióhét meghosszabbításáról, a vakcinák hatásvizsgálatáról, az oltással kapcsolatos tévhitekről és az adventi elmélyülésről is.

    Az életösztön megérintette az embereket, látván a nagyvilágban és idehaza a világjárvánnyal kapcsolatos történéseket – így reagált az emberi erőforrások minisztere arra, hogy csak múlt pénteken, egyetlen nap alatt 140 ezren vették fel az oltást. Kiemelte: rendkívül fontos, hogy az érzelmeik helyett a tényekre hallgassanak az emberek, és elmenjenek oltakozni, mert a fertőzés sokszorosan súlyosabb az oltatlanok esetében. A Magyar Kormány biztosítja, hogy mindenki hozzájusson az oltáshoz – mutatott rá.
Prof. Dr. Kásler Miklós hangsúlyozta: bőségesen rendelkezésre állt és áll ma is az ötféle vakcina, május óta mindenki saját döntése alapján vette fel az oltást. Felhívta a figyelmet, hogy az idő múlásával, a kétszer beoltottak veszítenek a védettségükből, ezért indokolt a harmadik oltás. A beoltottak a legtragikusabb végkifejletet bizonyosan nem kell, hogy elszenvedjék. Szemben azokkal, akik nem oltakoztak és ezért gyakran kerülnek krízis helyzetbe.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.