OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 14:08

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Győztem Kövér Lászlóval szemben Strasbourgban

    Nagy meccs volt, de mostantól Kövér Lászlónak hivatalos papírja van arról, hogy egy cenzor. Márpedig ha egy nemzetközi bíróság (aminek magyar tagja is van jelen ügyben Paczolay Péter személyében) arra jut, hogy egy országban a házelnök egy cenzor, és ezt háromszor le is írja, annak az országnak a kormánya vagy megköszöni a házelnök munkáját és elküldi, vagy ki nem ejti a száján többet azt a szót, hogy jogállam. Más lehetősége innentől kezdve nincs.
"A munkavállalók minden nap veszítenek a jelenlegi kormánnyal" címmel tartottam napirend előttit 2015-ben, többen tartottunk egy táblát a kezünkben, az enyémen az állt: “Kivándorolni kényszerülő százezrek". A Házelnök minden előzetes figyelmeztetés nélkül belém fojtotta a szót — kikapcsolta a mikrofonom. Az ügyet Strasbourgig vittem — sikerrel.
Itt a rész, amit egyik korábbi győzelemben sem írtak le ilyen kerek-perec: “Így nem állapítható meg, hogy a kérdéses intézkedés megfelelt volna az Országgyűlési törvényben előírt eljárásnak. Ezenkívül közvetlen cenzúra volt, mivel azonnal megakadályozta, hogy az első kérelmező [Szél Bernadett] kifejtse véleményét anélkül, hogy [a házelnök] kevésbé korlátozó intézkedést alkalmazott volna vagy akár csak megfontolta volna más eszköz alkalmazását"
Magyarul a Házelnök a saját maga által alkotott törvényt SEM tartotta be és direktben cenzúrázott — és erről most már papírja is van.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.