OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 19:43

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Fullasztóan rossz a levegő, pedig van megoldás -

    Tetlák Örs, az LMP elnökségi tagja és Érd alpolgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján aggodalmát fejezte annak kapcsán, hogy a fűtési szezon beköszöntével megszaporodott a hulladékanyagok házilagos elégetése.

A legmérsékeltebb becslések szerint is 12-14 ezer honfitársunk veszti életét idő előtt a magas légszennyezettség miatt. Fontos tudni azt is, hogy nemzetközi szerződések be nem tartása miatt kötelezettségszegési eljárás alatt áll Magyarország a levegő szennyezettségével kapcsolatban.

Télen elsősorban a fűtés felel a levegő szennyezettségért, tehát a szálló por mennyiségének legalább háromnegyedéért. A településeket nem szabad magukra hagyni, azonnali és hathatós kormányzati beavatkozásra van szükség.

Az LMP határozati javaslatot nyújtott be a helyzet rendezésére. Ebben az szerepel, hogy komplex lakossági épületszigetelési programot kell elindítani évi 300 milliárd forint biztosításával. A legolcsóbb energia az el nem használt energia, ezért a családok rengeteget spórolhatnak a megfelelő szigeteléssel és a nyílászárók cseréjével, illetve korszerű fűtési rendszerek alkalmazásával.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.