OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. december 3., péntek 10:56

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2021. december 3., péntek (OS) - Kísért a Városháza-botrány: a főjegyző tagadta, mégis eladják a Kelenföldi Városközpontot

        Bár közérdekű adatigénylésemre áprilisban még azt állította Budapest főjegyzője, hogy még csak előkészítés alatt sincs a Kelenföldi Városközpont eladása (ld. válaszát Novák Előd Facebook-oldalán – a szerk.), mára egyértelművé vált, hogy Újbuda önkormányzatával lepaktálva kiárusítják a több milliárd forint értékű közösségi teret, így a helyzet kísértetiesen hasonlít a Városháza eladásának tervére.
     Az újbudai szivárványkoalíció összes képviselője megszavazta ezt a kiárusítást, melynek pályázati kiírása szerint "Az üzletközpont összes épülete elbontható." Kilencszintes irodaház is épülhet a jelenlegi egy-két szintes, emberléptékű épület helyére, az eddig napsütötte Bikás parkra is árnyékot vetve. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom szeptember első felében tiltakozó aláírásgyűjtést indított a kiárusítási kísérlet ellen.
     László Imre DK-s polgármester azt állította, hogy "az eladásról a többségi tulajdonos, a főváros döntött." Valójában már februárban megszavazta az újbudai szivárványkoalíció összes képviselője a Kelenföldi Városközpont kiárusítását, ezért is fordultam márciusban a fővároshoz, mely akkor még tagadta a tervet. Félrevezető a balliberális vezetés azon állítása is, hogy nem engednek toronyházat építeni, hiszen az csak 90 méter felett minősül annak, de a kilencszintes irodaház is elfogadhatatlan.

Novák Előd
a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője

     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.