OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. december 3., péntek 11:27

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 3., péntek (OS) - A fogyatékossággal élő emberek is teljes életet érdemelnek -

    A fogyatékosság világnapján fokozottan fel kell hívni a figyelmet a betegségek, balesetek és katasztrófák következtében hosszan tartó fizikai, értelmi, érzékszervi károsodást szenvedett embertársaink problémáira, és az év minden napján támogatni, segíteni kell őket, hogy minél teljesebb életet élhessenek.

A fogyatékossággal élők nap mint nap szembesülnek a társadalmi előítéletekkel, mindennapi harcot kell vívniuk az egyenlőbb lehetőségekért.

"Építsük újjá jobban: a Covid-19 utáni világ legyen befogadóbb a fogyatékosággal élők iránt, hozzáférhetőbb és fenntartatóbb!"
"A sebezhetőség az ember lényegi része. Ezért fontos, hogy az élet kultúráját hirdessük, melyben minden személy azonos méltósággal bír; ahol védelmezzük a fogyatékossággal élőket minden életkorban és minden társadalmi helyzetben." (Ferenc pápa)

Ezért az LMP folyamatosan küzd a fogyatékossággal élőkért, a jogaikért, az őket ápolók, gondozók megbecsüléséért.
Egyenjogú állampolgároknak kell tekinteni a fogyatékossággal élő embereket, biztosítani számukra a politikai jogokhoz, lakhatáshoz, a munkához, a mindennapi élet apró-cseprő dolgaihoz is az egyenlő hozzáférést.
A velük foglalkozó szakemberek bérezését rendezni kell, a gondozó, ápoló családtagoknak a munkáját a minimálbérhez igazított otthonápolási díjjal el kell ismerni, támogatni.


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.