2024. április 16. kedd

2021. december 3., péntek 11:27

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 3., péntek (OS) - A fogyatékossággal élő emberek is teljes életet érdemelnek -

A fogyatékosság világnapján fokozottan fel kell hívni a figyelmet a betegségek, balesetek és katasztrófák következtében hosszan tartó fizikai, értelmi, érzékszervi károsodást szenvedett embertársaink problémáira, és az év minden napján támogatni, segíteni kell őket, hogy minél teljesebb életet élhessenek.

A fogyatékossággal élők nap mint nap szembesülnek a társadalmi előítéletekkel, mindennapi harcot kell vívniuk az egyenlőbb lehetőségekért.

"Építsük újjá jobban: a Covid-19 utáni világ legyen befogadóbb a fogyatékosággal élők iránt, hozzáférhetőbb és fenntartatóbb!"
"A sebezhetőség az ember lényegi része. Ezért fontos, hogy az élet kultúráját hirdessük, melyben minden személy azonos méltósággal bír; ahol védelmezzük a fogyatékossággal élőket minden életkorban és minden társadalmi helyzetben." (Ferenc pápa)

Ezért az LMP folyamatosan küzd a fogyatékossággal élőkért, a jogaikért, az őket ápolók, gondozók megbecsüléséért.
Egyenjogú állampolgároknak kell tekinteni a fogyatékossággal élő embereket, biztosítani számukra a politikai jogokhoz, lakhatáshoz, a munkához, a mindennapi élet apró-cseprő dolgaihoz is az egyenlő hozzáférést.
A velük foglalkozó szakemberek bérezését rendezni kell, a gondozó, ápoló családtagoknak a munkáját a minimálbérhez igazított otthonápolási díjjal el kell ismerni, támogatni.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója