OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. december 3., péntek 14:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 3., péntek (OS) - DK: A kormány elkésett pedagógusbér-kompenzációja semmire nem megoldás

    Ami ellen már a szakmai szervezetek is tiltakoztak, mert megalázónak érezték, most mégis bekövetkezett: jövőre csupán 10 százalékkal nő a pedagógusok bére.

A Demokratikus Koalíció szeretné felhívni a magyar közoktatást az elmúlt 11 évben módszeresen szétverő kormánypártok figyelmét, hogy a pedagógusbér megalázóan alacsony emelése semmit nem old meg addig, amíg az még mindig a 2014-es minimálbérhez van kötve. Ez ugyanis azt jelenti, hogy egy pályakezdő tanár fizetése a bérminimum összegével azonos. Ha más nem, a pályát tömegesen elhagyó fiatal pedagógusok magas száma kellene hogy figyelmeztetésül szolgáljon Orbánéknak: a koncepciótlan és semmit nem érő intézkedések csak a szakma válságának elmélyítését szolgálják a megoldás helyett.

Arató Gergely
a DK oktatáspolitikusa, az ellenzék közös jelöltje Kőbányán és Kispesten

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.