OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. december 3., péntek 17:29

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. december 3., péntek (OS) - Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke megküldte a roma konszenzuson alapuló Roma Politikai Minimum dokumentumot a hazai politikai pártoknak. A politikai akarat felmérése mellett szeretnék elérni, hogy a pártok ismerjék a roma intézmények, a politikai jogok, a közoktatás és foglalkoztatás, valamint a közszolgáltatások terén a romák egyenlőségének feltételeit. (idetartozunk honlapon fellelhető)

    A koalíció sajtótájékoztatón ismertette a 83 roma szervezet/képviselet által támogatott Roma Politikai Minimum dokumentumot. A roma konszenzusra épülő tartalmakat a közelgő parlamenti választásokon induló pártok és a jelenlegi kormányzatban roma ügyekért felelős személyek nem hagyhatják figyelmen kívül, ezért a koalíció nevében megküldték Vecsei Miklós – Miniszterelnöki Biztos, Sztojka Attila - Roma Kapcsolatokért Felelős Biztos részére és a következő politikai pártoknak:  FIDESZ, KDNP, DK, MSZP, LMP, Liberális Párt, MSZDP, ISZOM, MOMENTUM, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Mindenki Magyarországa Mozgalom, PM.

Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke elmondta, a roma koalíció abban érdekelt, hogy a 2022-es választások ne a romáknak tett üres kampányígéretekkel vagy éppen a szavazatszerzésre alkalmasnak ítélt roma-ellenes kampányüzenetekkel teljenek el. Elvárásuk, hogy a pártok használják a konszenzusos tartalmat a programalkotáshoz, tegyenek célzott, érdemi és bátor vállalásokat a magyarországi roma emberek és közösségek felé. Küzdjenek meg a roma választópolgárok támogató szavazataiért.

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.