OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. december 6., hétfő 12:55

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. december 6., hétfő (OS) - Csodalámpa Csemete Liget a Boldog Gyerekekért.Így nevezték el jelképesen azt a közösségi összefogással létrejött kis ligetet, amelyhez a program támogatója, a Liferay Hungary és a szakmai tudást, a facsemeték ültetését koordináló Életfa Környezetvédő Szövetség, az Élet-Fa Ültetés program keretein belül 4300 db facsemetét ajánlott fel.

    A ligetben - Mátyásföld egyik környezetvédelmileg fontos területén- 4300 kis cserje került elültetésre, melyek jelképesen mindazokat a nagybeteg gyerekeket képviselik, akiknek az alapítvány a működése első 18 évében a kívánságát teljesíteni tudta, támogatóiknak és önkénteseiknek köszönhetően. A kis cserjékkel beültetett terület szimbolizálja a Csodalámpa Alapítvány "Add tovább, hogy van tovább!" jelmondatát is, azaz, hogy az élet súlyos helyzeteiből van kiút, van jövő. A kis cserjék ugyanúgy szép lombos fákká nőnek, ahogy az általuk segített gyerekek gyógyulnak.
A 4300 db fa elültetésével mindemellett segítették az Élet-Fa Ültetés program misszióját, a klímaváltozás lassítását.
A Csodalámpa Csemete Liget a Boldog gyerekekért jelképes megnyitóján a Liferay Hungary csapata és "csodalámpás" gyógyult gyermekek együtt segítettek a facsemeték ültetésében.
A Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány az elmúlt 18 év alatt több, mint 4300 álmot váltott valóra. A mosolygó arcú gyerekek kívánságteljesítéseiről készült fényképes beszámolók mindegyike olvasható az alapítvány weboldalán.
    
     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.