OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. december 11., szombat 12:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 11., szombat (OS) - A Völner-gate egyik főszereplője, dr. Schadl György a VII. kerületieket is megkárosíthatta

    Az elmúlt évtized legmagasabbra csapó korrupciós botrányának egyik főszereplője, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, dr. Schadl György a VII. kerületben is gyanús körülmények között tett szert egy 8 ingatlanból álló ingatlanportfólióra az előző fideszes kerületvezetés idején, amit a saját és a felesége nevére íratott, és aminek összértéke a Budapest legfelkapottabb részein vásárolt lakásokkal meghaladja a 200 millió forintot is.

A DK azt követeli, hogy a letartóztatott Schadl ügyében indított vizsgálatok a VII. kerületi ingatlanokra is terjedjenek ki! Tudnunk kell, hogyan juthatott a korábbi fideszes vezetés idején 8 lakáshoz is Schadl György. Miért döntött a Pénzügyi bizottság zárt ülésen az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok értékesítéséről? Mennyire volt véletlen, hogy Schadl volt az egyedüli ajánlattévő, aki kikiáltási áron tudta a nyolc ingatlant megvásárolni? Próbálta-e Schadl ebben az esetben is megvesztegetni a fideszes döntéshozókat? A DK szerint a VII. kerületi lakosok is megérdemlik, hogy tudják, őket mekkora kár érte, amikor Schadl ingatlanportfóliót vásárolt a korábbi kerületvezetés közvetlen jóváhagyásával. 

Oláh Lajos 

A DK terézvárosi és erzsébetvárosi országgyűlési képviselője, az ellenzék közös képviselőjelöltje  

Oláh Lajos sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.