OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. december 11., szombat 15:58

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. december 11., szombat (OS) - Az LMP-Magyarország Zöld Pártja gratulál a szerb civileknek és környezetvédőknek -

    A szerb kormány a civilek nyomására meghátrált, a parlament visszavonja azt a kisajátítási törvényt, amely lehetővé tette volna a súlyosan környezetkárosító, az ivóvízkészletet veszélyeztető 2,4 milliárd dolláros bánya-beruházást.

Mint ismeretes Szerbiában tízezrek tüntettek a rendkívül környezetkárosító jadarit-ércbánya megnyitása ellen, mely a súlyos környezetkárosításon túl kínai és ausztrál befektetőknek jelentett volna valódi hasznot.

Példamutató helytállásuk miatt gratulálunk a szerb környezetvédőknek, civileknek, akik bátran ki mertek állni véleményükért és cselekedtek, hogy a jövő generációk számára élhető környezetet biztosítsanak, meghátrálásra kényszerítve ezzel a szerb kormányt.

Környezetünk védelme és közösségünk értékei nem lehetnek semmilyen kormány rablópolitikájának játékszerei.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.