OS Országos Sajtószolgálat
2022. január 25. kedd
Ismertető


2022. január 7., péntek 13:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. január 7., péntek (OS) - A válság alatt is a sportba öntötték Orbánék a pénzt – Bárcsak egészségügy-rajongó miniszterelnökünk lenne

    Az Mfor.hu mai gyűjtéséből derül ki, hogy az Orbán-kormány a koronavírus második hullámában is elképesztő összegeket költött sportra, miközben a magyar egészségügy az összeomlás szélére sodródott, magyar családok százezreinek pedig a megélhetése került veszélybe a járvány okozta gazdasági válság idején. Eközben a fociimádó miniszterelnök napi 153 millió forintot pumpált bele a 2020-ban is már összesen több mint 800 milliárd forinttal felhízlalt, továbbra is átláthatatlan ellenőrzési rendszerrel működő élsportba.

A Demokratikus Koalíció szerint épp ésszel érthetetlen, hogy az évezred eddigi legnagyobb egészségügyi válságának második évében is lényegesebbnek tartotta a miniszterelnök a saját hobbijának a támogatását, mint a járványban hősiesen helytállók anyagi és erkölcsi megbecsülését. Orbánék csak tavaly közel 15 milliárd forintot szórtak el felesleges, túlárazott sportlétesítmény-fejlesztésekre, miközben ebből az összegből számos európai országhoz hasonlóan lehetett volna legalább időszakosan garantálni az ingyenes tesztelést, ezáltal mérsékelve a járvány tomboló hullámainak következményeit. A DK szerint ismét bebizonyosodott, Orbánnak a magyar életek védelménél sokkal fontosabb, hogy a focira szórhassa el az állami milliárdokat.

Ráczné Földi Judit

a DK elnökségi tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.