OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 24. péntek
Ismertető


2022. január 12., szerda 13:37

A Mozdonyvezetők Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2022. január 12., szerda (OS) - Sztrájkot szerveznek a mozdonyvezetők.

    A mozdonyvezetők nem fogadják el a 2021.évi nulla százalékos béremelés és az elszabadult infláció miatti súlyos reálkereset veszteséget. A MÁV-START Zrt.-vel szemben kezdeményezett, eredménytelen kollektív munkaügyi vitát követően a Mozdonyvezetők Szakszervezete január 20-ig felméri tagjai támogatását és részvételét a reálkereset veszteség kompenzálásának kikényszerítésére tartandó munkabeszüntetésben való részvételről. A Mozdonyvezetők Szakszervezete Ügyvivő Bizottsága január 12-i ülésén megállapította, hogy a mozdonyvezetők több mint kétharmada már eddig aláírásával támogatta a sztrájk megtartását. Az Ügyvivő Bizottság javaslatot terjeszt elő a Küldöttközgyűlés február 2-i ülésére a mozdonyvezető sztrájk időpontjáról és időtartamáról
     Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.