OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2022. január 13., csütörtök 09:47

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 13., csütörtök (OS) - ÚJABB VIDÉKI AOSZ INFO-PONT IRODÁK ÉS "DATA" SZOLGÁLTATÁSI PONTOK NYÍLNAK AZ ORSZÁGBA AZ AUTISTA EMBEREKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT

    Magyarországon ma már több mint százezer olyan család él, melynek egy -, néha több tagja is érintett autizmus spektrum zavar tüneteivel. Az érintettek és családjaik gyakran egyedül kóborolnak a rendszerekben, miközben léteznek összefogott és elérhető támogatások.
Az Autisták Országos Szövetsége vidéki iroda hálózat kiépítésével kezdte meg a szolgáltatások elérhetőségét javító tevékenységét.  Az AOSZ Info-Pont irodák célja, hogy csökkentsék a vidéki családok fokozott kiszolgáltatottságát, segítséget nyújtsanak a tudományosan bizonyított ismeretek, módszerek megszerzésében, a szakszerű segítségek elérhetőségében, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésben. Kiterjedtebb lehetőség nyílik a helyi igények, szükségletek feltárására, a területi egyenlőtlenségek ellensúlyozására, a jó gyakorlatok átadására, valamint az egységes és széleskörű érdekvédelmi tevékenység megvalósítására, amire egyre sürgetőbb igény jelentkezik ma már teljes társadalmi szinten.

     Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.