OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. január 13., csütörtök 18:16

Illegális bevándorlás - Csaknem négy év börtönre ítéltek egy húsz migránst szállító román embercsempészt
    Szolnok, 2022. január 13., csütörtök (MTI) – Három év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt első fokon a Szolnoki Járásbíróság egy román embercsempészt, aki tavaly januárban 20 szír migránst próbált teherautójában átjuttatni a magyar-osztrák határon. Az ítélet nem jogerős.

        A Szolnoki Törvényszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság szerdai ítéletében a börtönbüntetés mellett 7 év 8 hónapra kiutasította Magyarország területéről a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű román férfit.
     A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2021. január 29-én Szolnok külterületén, a 4-es főúton tartóztatták fel a teherautót vezető férfit, aki járművében migránsokat bújtatott. A sofőr megpróbált elfutni, de elfogták, őrizetbe vették, és a Szolnoki Járásbíróság még aznap elrendelte letartóztatását. A román férfi jelenleg is letartóztatásban van - ismertették.
     Az ügyben 2021 szeptemberében emeltek vádat.
     Közölték: a szerdai előkészítő ülésen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Nyilatkozatait a bíróság elfogadta.
     Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség három munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezni, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – olvasható a közleményben.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.