OS Országos Sajtószolgálat
2022. szeptember 27. kedd
Ismertető


2022. január 14., péntek 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 14., péntek (OS) - A Fidesz betiltotta a lakosság tájékoztatását Tatabányán - Tatabánya nem hallgat el!

    A tatabányai Fidesz aljas bosszúvágyból, a választók döntésének teljes figyelmen kívül hagyásával betiltotta a lakossági tájékoztatást. De Tatabánya nem hallgat, április 3-án is meg fogja mutatni, hogy a város a változás mellett köteleződött el - erről tartott közös sajtótájékoztatót Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, Konczer Erik, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Komárom 1. választókörzetében, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője. 

Szücsné Posztovics Ilona elmondta: a rendelet sérti az alaptörvényt, az önkormányzatokról szóló törvényt, és a tatabányaiak alapvető tájékoztatáshoz való jogát, ezért nyílt levélben fordult Bencsik János fideszes országgyűlési képviselőhöz, aki azt válaszolta: ő tehet a kialakult helyzetről, mert nem biztosította a békét háttéralkuk megteremtésével, ahogy korábban a fideszes városvezetés tette.

Konczer Erik úgy fogalmazott: meg fogjuk mutatni, hogy sem Schmidt Csaba Fidesz-KDNP-s frakcióvezető, sem Bencsik János országgyűlési képviselő nem hallgattathatja el a városunkat és demokratikusan megválasztott vezetését, ezért alternatív felületeken, online, kézből terjesztett szamizdat kiadványokkal fogjuk közvetlenül tájékoztatni a tatabányaiakat a közös ügyeinkről.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.