OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 14., péntek 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 14., péntek (OS) - A Fidesz betiltotta a lakosság tájékoztatását Tatabányán - Tatabánya nem hallgat el!

    "Tatabánya nem hallgat el, el fogjuk mondani a véleményünket az országgyűlési választáson is, amikor leváltjuk az Orbán-kormányt" - jelentette ki az ellenzék tatabányai képviselőjelöltje. 

Dobrev Klára is hangsúlyozta: ahogy Tatabánya, úgy az ország sem fog elhallgatni. Ki fogunk állni az emberek megfélemlítése, elhallgattatása, a szabad, független média bekebelezése ellen. Az, hogy az Orbán-kormány megpróbál elhallgattatni egy szabad várost 80 nappal a választás előtt, az az ország ügye is. Dobrev Klára azt üzente a kormánynak: árpilis 3-án meg fogjuk mutatni, hogy igazságos, tisztességes, demokratikus Magyarországot tudunk teremteni, ehhez pedig mindenkire szükségünk van, mert április 3-a az igazságról is fog szólni. 

Barabás Richárd a márciusi ifjak sajtószabadságról és a cenzúra eltörléséről szóló követelésére emlékeztetett. "Abszurd, hogy a bántalmazó, büntető, kizsákmányoló NER-rendszerben ma még ugyanezzel a próblémával kell küzdenünk, hogy Orbán és csatlósai egymás után szállták meg a független média intézményeit, és egy olyan álvalóságot teremtettek, amely kárt okoz az egész országnak. A cenzúra azonban már nem sokáig fog tartani, április 3-án visszavezetjük az országot oda, ahová tartozik, a szabadság, a jogállamiság világába" - jelentette ki a Párbeszéd szóvivője. 

A sajtótájékoztatót a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.