2024. április 19. péntek

2022. január 14., péntek 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 14., péntek (OS) - A Fidesz betiltotta a lakosság tájékoztatását Tatabányán - Tatabánya nem hallgat el!

"Tatabánya nem hallgat el, el fogjuk mondani a véleményünket az országgyűlési választáson is, amikor leváltjuk az Orbán-kormányt" - jelentette ki az ellenzék tatabányai képviselőjelöltje.

Dobrev Klára is hangsúlyozta: ahogy Tatabánya, úgy az ország sem fog elhallgatni. Ki fogunk állni az emberek megfélemlítése, elhallgattatása, a szabad, független média bekebelezése ellen. Az, hogy az Orbán-kormány megpróbál elhallgattatni egy szabad várost 80 nappal a választás előtt, az az ország ügye is. Dobrev Klára azt üzente a kormánynak: árpilis 3-án meg fogjuk mutatni, hogy igazságos, tisztességes, demokratikus Magyarországot tudunk teremteni, ehhez pedig mindenkire szükségünk van, mert április 3-a az igazságról is fog szólni.

Barabás Richárd a márciusi ifjak sajtószabadságról és a cenzúra eltörléséről szóló követelésére emlékeztetett. "Abszurd, hogy a bántalmazó, büntető, kizsákmányoló NER-rendszerben ma még ugyanezzel a próblémával kell küzdenünk, hogy Orbán és csatlósai egymás után szállták meg a független média intézményeit, és egy olyan álvalóságot teremtettek, amely kárt okoz az egész országnak. A cenzúra azonban már nem sokáig fog tartani, április 3-án visszavezetjük az országot oda, ahová tartozik, a szabadság, a jogállamiság világába" - jelentette ki a Párbeszéd szóvivője.

A sajtótájékoztatót a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda

Kiadó: Demokratikus Koalíció