OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. január 14., péntek 14:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. január 14., péntek (OS) - Orbánék ezt is elintézték: decemberben sem volt könnyebb a magyaroknak – továbbra is 7,4%-os szinten az infláció

    A novemberi tragikus eredményt megismételve, decemberben ismét 7,4-os szinten volt az infláció – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal ma megjelent adataiból. A mögöttünk hagyott hónapban a magyar emberek közel 10%-kal fizettek többet az élelmiszerekért, de közel 15%-kal emelkedtek a lakásfelújítási- és alapvető karbantartási költségek is. Összeségében ez azt jelenti, hogy az előző év egészét nézve, minden várakozást felülmúlva összességében 5,1%-kal nőttek a fogyasztói árak.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, a történelmi mértékeket öltő infláció kártyavárként dönti össze az orbáni hazugságpolitika 5%-os nyugdíjemelését és a minimálbéremelést is. A tisztességes magyar emberek pedig alighogy felocsúdtak a megdöbbentő decemberi inflációs számokból, az előrejelzések alapján a következő hetekben még a tavalyinál is brutálisabb áremelkedésre kell készülniük. A DK szerint mára már teljesen egyértelmű: az áprilisi kormányváltás az egyetlen esély, hogy megfékezzük a történelmi inflációt és megmentsük magyar emberek százezreit, akiket Orbán felelőtlen gazdaságpolitikája az anyagi ellehetetlenülés szélére sodort.

Varju László

A DK országgyűlési képviselője, alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.