OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. január 15., szombat 11:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 15., szombat (OS) - Az omikron lefolyása enyhébb, mint a korábbi mutációk Egyre több olyan szakirodalmi adat jut el hozzánk, ami arra utal, hogy az omikron klinikai lefolyás lényegesen enyhébb -  mondta Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében. Az emberi erőforrások minisztere az interjúban beszélt a koronavírus mutációjáról, a negyedik oltásról, a gyógyszerellátásról, valamint a szociális szféra támogatásáról is

        A 4. hullám január végére, február elejére gyakorlatilag lenullázódott volna, ha nincs az omikron – mondta a miniszter a mutációval kapcsolatosan.
     Rámutatott: a variánst Afrika déli részén, november végén mutatták ki és hihetetlenül gyorsan terjedt el az egész világon. A vírus duplázódási ideje 2-3 nap, ami Magyarországon is egyre inkább megmutatkozik – ismertette.
     Az emlékeztető oltás fontosságával kapcsolatban kiemelte: teljesen egyértelmű, hogy az oltás utáni 4. hónapban elindul a védettség csökkenése. A 3. oltás után a védettség ismét 90% föl emelkedik, tehát a 3. oltás életmentő - hangsúlyozta a tárcavezető.
     A negyedik oltást kérdésére úgy reagált, hogy augusztusban nagyon sokan felvették a 3. oltást, de azóta is eltelt több hónap, tehát indokolt a 4. oltás. Kiemelte: elsősorban azoknak a 60 év feletti honfitársainknak ajánljuk, akiknek van társbetegsége, például a hipertónia vagy a diabetes – hívta fel a figyelmet a miniszter. Arra a hírre, hogy fennakadás van az 5 és 11 év közötti gyermekek oltásával úgy reagált: folyamatosan érkeznek az újabb és az újabb vakcina adagok és

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.