OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. január 15., szombat 15:09

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 15., szombat (OS) - Bács István helyett az ügyét feltáró politikus ellen indítanak méltatlansági eljárást -

        Érdekes csavarral folytatódik a vagyonnyilatkozatával és gyarapodásával elszámolni nem tudó Bács István volt érdi alpolgármester ügye. Az Átlátszó vette észre, hogy Bács egy 71,5 millió forintos tagi kölcsönt nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Az ügyben eljárások sorozata indult, Tetlák Örs, az LMP érdi alpolgármestere vagyonnyilatkozati, majd összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett, illetve feljelentést tett a rendőrségen, hiszen a volt alpolgármester továbbra sem tud elszámolni a 71,5 millió forintos vagyonelemmel.
     A  pénteki napon tárgyalta volna az érdi közgyűlés az eljáró bizottság előterjesztését az összeférhetetlenségről, aminek eredményeképp a képviselőtestületnek lehetőségében állt volna akár megfosztani a mandátumától Bács Istvánt. Azonban Dr. Asztalos Éva független képviselő, az illetékes bizottság elnöke és a Szövetség Érdért frakció tagja visszavonta a bizottság előterjesztését, ezzel ellehetetlenítette az ülés megtartását, gyakorlatilag a védelmébe véve a fideszes volt alpolgármestert.
     A tegnapi napon ennek eredményeképp az Érden közgyűlési többséget alkotó, az ellenzéki pártokat és érdi civileket tömörítő Szövetség Érdért frakció tagjai Dr. Asztalos Éva kizárását kezdeményezték a frakcióból.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.