OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. január 16., vasárnap 09:49

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. január 16., vasárnap (OS) - Különalkut javasol a Békekör Oroszországgal

    A Magyar Békekör teljesen jogosnak tartja Oroszország törvényes biztonsági garancia iránti követelését, és arra figyelmeztet, hogy hazánk biztonsága is veszélybe kerülhet, ha kitartunk a NATO elutasító politikája mellett. A Békekör felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul ismerje el az orosz biztonsági követelés jogosságát, és határolódjon el a NATO haderő telepítésétől az orosz határok közelében. Február elején esedékes moszkvai látogatása előtt felszólítjuk Orbán Viktort, nyilvánítsa ki, hogy a magyar nép a békés együttélésben érdekelt, és biztonságát nem hajlandó feláldozni NATO szövetségesei elhibázott politikájának oltárán. Nemzeti érdekünk jó viszonyban élni Kelettel és Nyugattal egyaránt. Elvárjuk a magyar miniszterelnöktől, hogy Putyin elnökkel folytatandó tanácskozásán, Helsinki szellemében ajánlja fel hazánk aktív szerepvállalását az új európai biztonsági rendszer kiépítésében, a kooperatív rend megteremtéséért. Nincs vesztegetni való időnk! Lavrov orosz külügyminiszter egy hetet adott a Nyugatnak, hogy írásos választ adjon az orosz követelésre. Ha az USA és a NATO nemet mondana rá, nem férhet kétség ahhoz, hogy orosz részről valóra váltják a kilátásba helyezett műszaki-katonai ellenlépéseket, és ezek minket is érinteni fognak, ha diplomáciai úton nem előzzük meg pragmatikus politikával. A Békekör különalkut javasol Oroszországgal a biztonság kölcsönös szavatolásáról, mielőtt a NATO békétlensége miatt bajba kerülnénk.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.