OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 17., hétfő 09:11

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 17., hétfő (OS) - Az emberek fele akár egyedül is vállalna gyereket, harmada pedig fogadna béranyát, ha nem sikerülne a megtermékenyülés. Inkább az örökbefogadást választanák, mint a lombikprogramot. Többek között erre jutott az SOS Gyermekfalvak legfrissebb felmérése

    Több mint 1000 embert kérdezett meg az SOS Gyermekfalvak gyermekvállalási elképzeléseikről. A válaszadók legnagyobb hányada (81,7 %) - amennyiben nem lehetne természetes úton gyermeke - az örökbefogadást részesítené előnyben, 71 %-a vállalná be az asszisztált reprodukciós eljárást, minden harmadik pedig azt is el tudná képzelni, hogy béranyát fogadna, ha a jogszabályok megengednék. Minden második válaszadó egyedül, partner nélkül is vállalna gyereket, 20 % ingadozik.
Szintén minden második válaszadó szerint 2 az ideális gyereklétszám, negyede gondolja, hogy a 3 gyermek a megfelelő a családban. Majdnem minden második megkérdezett úgy véli, az a legjobb, ha az anya a gyerek 3 éves koráig marad otthon, harmaduk szerint elég a gyerek 2 éves koráig.

A házasságot a legtöbben (74,3 %) optimális párkapcsolati formának tartják a gyermekvállaláshoz, de csak negyedük véli úgy, hogy az mindenképpen szükséges a családalapításhoz. Minden második megkérdezett a bejegyzett élettársi kapcsolatot és a házasságon kívüli párkapcsolatot is elfogadhatónak tartja a családalapításhoz.


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.