OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. január 17., hétfő 11:10

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 17., hétfő (OS) -

    Életbe lépett az ukrán sajtótörvény – Ismét soviniszta lépést tett a kisebbrendűségben szenvedő ukrán vezetés. Várjuk a "felvilágosult nyugat" elhatárolódását! (1.rész)

Újra és újra felháborodásunknak kell hangot adnunk amiatt, amit az ukrán politika immáron sorozatban művel a kárpátaljai magyarsággal. Ne feledjük: az ukrán vezetés folyamatosan soviniszta és jogtipró lépéseket tesz a kárpátaljai magyarsággal szemben: a magyar fiatalokat ágyútölteléknek használják az ukrán hadseregben, a magyar identitást pedig vasmarokkal próbálják felszámolni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarság hídfőállásait (magyar nyelvű iskolák, önkormányzatok, templomok, művelődési házak, újságok, stb…) adminisztratív intézkedésekkel elsorvasszák. A tavalyi évben pedig már a magyar himnusz éneklését is betiltották. Azon már meg sem lepődünk, hogy prominens ukrán politikusok háborúval fenyegetik Magyarországot, amennyiben ki mer állni a kárpátaljai magyar kisebbség elnyomásával szemben.
Mindehhez a "nagyon érzékeny" és "felvilágosult" nyugatnak, valamint legfőbb szövetségi és érdekképviseleti rendszerének, az Európai Uniónak egy szava sem volt. Mivel Ukrajna CIA központtá – és ilyen módon a Biden-féle, Oroszországgal konfliktusokat élező politikát folytató szélsőliberális politika európai hídfőállásává vált –, a "nyugat" felől azt csinál az ottani magyarokkal, amit csak akar.
    
     Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.