OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. január 17., hétfő 11:11

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 17., hétfő (OS) -

    Életbe lépett az ukrán sajtótörvény – Ismét soviniszta lépést tett a kisebbrendűségben szenvedő ukrán vezetés. Várjuk a "felvilágosult nyugat" elhatárolódását! (2.rész)
Az EU-t még az sem zavarja, ha Ukrajna Biden-ék geopolitika érdekeit teljesítve az egész kelet-európai térséget háborúba sodorja, vagy teljes Európát energiaválságba vezeti.
Ukrajna pontosan érzi a "Nagy Testvér" támogatását, ezért egyre szemtelenebb és őrültebb. Most éppen sajtótörvényt léptettek életbe, mely szerint az országos nyomtatott sajtótermékek csak ukrán nyelven jelenhetnek meg, vagy ha nem, akkor ugyanolyan példányszámú és tartalmú ukrán nyelvű változatban is terjeszteni kell. Ez a törvény a megyei lapokra még nem vonatkozik, de ezek a sajtótermékek is csak 2024-ig kaptak időt az "átállásra."
A törvény mögött egyértelműen az ukrán vezetése magyargyűlölő, soviniszta szándékai húzódnak meg. Érvényesítése pedig végzetes lehet az identitását nehéz körülmények között is őrző kárpátaljai magyarság számára, mivel egyértelmű: amit a törvény kér, technikailag és anyagilag egyaránt lehetetlen.
Mi a – a balliberális oldallal ellentétben – az összmagyarság ügyét képviseljük, legyenek határon túliak, vagy anyaországaik. Éppen ezért várjuk az Európai Unió és a mindig mindenre hiper-érzékeny nyugati balliberális politikusok kategorikus elhatárolódását. Egy normális Európában szó nem lehet arról, hogy Ukrajna EU-s vagy NATO tagsága egyáltalán szóba kerüljön, amíg ilyen politikai vezetés van az országban!

     Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.