OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2022. január 18., kedd 08:11

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. január 18., kedd (OS) - Megkerülhetetlen tényezővé kívánunk válni. Morenth Péter a közelmúltban vette át a 10 éve alapított Magyar Gumiabroncs Szövetség – az angol megnevezés (Hungarian Tyre Association) rövidítése alapján HTA – elnöki tisztét.  Miért veszélyes, ha "túl jók" az abroncsok, és mit nyerhetünk, ha havonta felpumpáljuk az abroncsokat. Megkérdeztük azt is, hogy melyik márka a kedvence.

    -    Magyarországon az iparág 7 vállalata - az Apollo, a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Hankook, a Michelin és a Pirelli – jelenti a HTA hátterét, az elmúlt tíz évben ezen cégek vezetői adták az elnököt egy-egy évre. Önt viszont – az eddigi ügyvezető elnököt –, öt évre nevezték ki. Mi indokolja a koncepcióváltást?
-    Tavaly ünnepeltük a Szövetség megalakulásának tízéves évfordulóját. Ennek apropóján végiggondoltuk, hogy mit értünk el eddig, hol tartunk most, és milyen feladatok várnak ránk az elkövetkezendő tíz évben. Úgy ítéljük meg, hogy hatékonyabb lesz, ha egy csak ezzel foglalkozó szakembert bízunk meg az elnökséggel együtt járó feladatokkal. Remélem, nem hangzik szerénytelenül, de az eddigi ügyvezetői munkám elismerése, hogy a tagokkal együtt én határozhatom meg a következő fél évtized lépéseit. Megtisztelőnek érzem, hogy egyhangúan választottak meg erre a feladatra.
-    Szedjük szét a fentieket! Mi az elmúlt tíz év mérlege? Mire a legbüszkébbek a tagok, illetve Ön?
-    A célunk 10 éve az volt...A cikk teljes terjedelmében a Szövetség honlapján olvasható.
     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.