OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2022. január 18., kedd 11:21

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. január 18., kedd (OS) - MNNSZ elnökének levele Varga Mihály pénzügyminiszter úr részére, a napelemek 5%-os áfakulcsával kapcsolatban

    Pénzügyminisztérium
Varga Mihály
pénzügyminiszter úr
részére

Budapest
József nádor tér 2-4.
1051

Tisztelt Pénzügyminiszter Úr!

A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökeként az alábbiakkal fordulok Önhöz.
Információnk szerint a gazdasági és pénzügyminiszterek brüsszeli ülésén megszületett az az uniós áfa-irányelv módosításáról szóló egyhangú megállapodás, amelynek értelmében például kedvezményes áfakulcsot alkalmazhatnak majd a tagállamok a napelemekre is.
A rendelet egyik új pontja konkrétan azt is kimondja, hogy a napelemek beszerzése és telepítése is beletartozhat abba a 7 termékkörbe, amelynél 5% alatti áfakulcsot, vagy áfamentességet is megenged az EU, összhangban a klímavédelmi céljaival.
A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség örömmel támogatná azt a kezdeményezést, melynek keretében ez a kedvezményes ÁFA kulcs hazánkban is bevezetésre kerülne, ezért szeretnénk kérni Pénzügyminiszter Úr állásfoglalását a fentiekre tekintettel.  

Budapest, 2022.01.13.

Tisztelettel:

                                                                             Kiss Ernő
                                                                          MNNSZ elnök

     Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.