OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 22., szombat 09:25

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) - Ma avatják a kultúra új lovagjait

    Ma adják át a Falvak Kultúrájáért Alapítvány  által 1998-ban életre hívott  Kultúra Lovagja címet.  A rangos elismerés azokért született,  akik határon innen és túl, huzamos ideje, önzetlenül szolgálják szűkebb, vagy tágabb közösségüket, valamint a magyar és egyetemes kulturális örökség ápolásában, közkinccsé tételében maradandót alkottak.  Teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő példa a társadalom tagjai számára. A lovaggá ütés a Szent Korona másolatának jelenlétében történik. Az elismertek nyakdíszt és oklevelet kapnak, nevüket bejegyezik a Kultúra Lovagjai Aranykönyvébe.  
A civil szervezetek széleskörű összefogásával megvalósuló XXVI. Magyar Kultúra Napja Gálán 26 személyiség részesül Kultúra Lovagja elismerésben és 3 hagyományőrző szervezet Örökség serleget vehet át. Díszvendégként Palócföld mutatkozik be. A következő gála díszvendége: Bereg kultúrája lesz.
A gála támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap
További információ: A Falvak Kultúrájáért Alapítvány honlapján.


     Kiadó: Falvak Kultúrájáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.