OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 22., szombat 10:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) - Kultúratámogatásban elsők vagyunk Európában  Olyan terjedelmes intézményi fejlesztés zajlik a kultúrában, ami Magyarország történetében a kiegyezés óta nem történt - mondta Kásler Miklós a magyar kultúra napján megjelent videóinterjújában. Az emberi erőforrások minisztere a kulturális fejlesztések és beruházások mellett értékelte az aktuális járványhelyzetet, de beszélt az iskolai felvételikről, valamint az Egészséges Budapest Programot ért hazugságokról is.

    Európai összevetésben az utolsó 4 évben GDP-arányosan a Magyar Kormány fordította a legtöbb pénzt Európában a kultúra támogatására – emlékeztetett mindenkit Kásler Miklós a magyar kultúra napja alkalmából.  A miniszter úgy fogalmazott: ilyen intézményi fejlesztések a kiegyezés óta nem történtek.
A kulturális szféra szereplőinek nyújtott jelentős anyagi támogatásokkal kapcsolatban kiemelte: az előadóművészek esetében a járvány alatt a támogatás tavaly 1 Mrd Ft volt, idén pedig 2 Mrd Ft. Nincs a magyar kultúrának olyan része, ahol a támogatások ne jelentek volna meg– mutatott rá a miniszter, aki szerint a kormány nem segélyeket adott a művészeknek, hanem előfinanszírozást kötött velük.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.