OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. január 22., szombat 10:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) -

    Prof. Dr. Kásler Miklós a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban közölte: az omikron rendkívül gyorsan terjed, a duplikációs időszak 2-3 nap. Rámutatott: Franciaországban elérte a napi 330 ezer fertőzöttet, Németországban a 110 ezret. Magyarországon is a hét elején egyik napról a másikra megduplázódott a fertőzöttek száma– mondta. Az oltás fontosságát úgy foglalta össze: a fertőzés lefolyása gyorsabb és enyhébb, különösen az oltottaknál. Az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.
Klinikai tapasztalatok, és ezzel foglalkozó nemzetközi testületek véleménye alapján megtehettük azt, hogy változtattunk – reagált a miniszter arra, hogy 10 napról 7 napra csökkent a kötelező házi karantén időtartama, amely 5 nap után produkált negatív teszttel kiváltható. Az iskolákban az igazolt tanulói fertőzés esetén a fertőzött tanulóval egy osztályba tartozó tanulók közül az oltottak esetében nem kerül sor járványügyi megfigyelésre. A nem oltott tanulók számára a járványügyi megfigyelés időtartama az igazolt fertőzött elkülönítésétől számított 5 nap.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.