OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. január 22., szombat 11:03

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) - Karácsony Gergely Zugló polgármestere írta a Juhos Lászlónak, a reális zöldek elnökének 2018-ban országgyűlési választások előtt:

    Tisztelt Elnök Úr! 2008 óta eltelt tíz év, és a világ fejlettebb része egyértelműen a megújuló energiák felé mozdult el. Paks2 nem csak hatalmas anyagi terhet, de komoly kockázatot is jelent az országnak. Álláspontunk szerint ugyanis nincs biztonságos atomenergia. Jávor Benedek európai parlamenti képviselő neves nemzetközi szakemberekkel együtt kidolgozta a Zöld Magyarország energia útitervet, amelyben tételesen le van vezetve, hogy lehetne megoldani Magyarország energiaellátását atomenergia nélkül, elsősorban megújuló energiaforrásokra támaszkodva. Ennek megfelelően kormányra kerülésünk esetén a Paks2 szerződés felmondása lesz az első intézkedéseink egyike. A kieső energiaellátást alternatív forrásokból pótoljuk, amely során számítunk az Európai Unióra, ugyanis annak új költségvetése kiemelten támogatja a klímavédelmi megoldásokat. E mellett átalakítjuk a hatósági árszabályozást is, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat.
Üdvözlettel, Karácsony Gergely
A Reális Zöldek Klub a környezetvédelmi fogalmába a társadalmi aspektusokat is bele érti, a szociálpolitikai (népjóléti) kérdéseket is, szerintük a villany nem piaci termék.
A villany olyan, mint a tiszta levegő, fogyasztásából senki sem zárható ki, ennek szolgálatában áll a rezsicsökkentés, ezért támogatják a reális zöldek a Kormány energiapolitikáját.
Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.