OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. január 23., vasárnap 09:59

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. január 23., vasárnap (OS) - 640 ezres képviselői és 1,4 milliós alpolgármesteri fizetéseket szavazott meg magának a szivárványkoalíció Újbudán

    Visszamenőleges hatállyal, január 1-jétől a törvényi maximumban határozták meg Újbuda rekordszámú alpolgármesterének fizetését, így pl. Orosz Anna havi illetménye mintegy 1,3 millió Ft lett, és még havi 175 ezer forint költségtérítést vehet fel számla nélkül, pedig ezeken kívül BKV-bérletet, igény szerint gépkocsit, korlátlan mobiltelefon-használatot, laptopot, otthoni internetelőfizetést és egy alpolgármesteri stábot is biztosítanak neki közpénzből. Az önkormányzati cégvezetőik havi juttatását is megemelték: 750 ezerről 1,7 millióra. Ezzel párhuzamosan viszont megvonják az Újbuda-pótlék felét a rendelőintézet mintegy 450 dolgozójától, így a munkaerőhiányok és a várólisták növekedni fognak.

A DK fővárosának minősülő Újbudán a ciklus elején megduplázták az alpolgármesterek számát, s ugyanilyen számban duzzasztották a bizottságokat (azzal együtt tisztségviselőit) és a kifizetőhelynek használt tanácsnoki posztokat is, valamint az alpolgármesteri stábokat. A Mi Hazánk ennek gátat vető módosító javaslatát senki más nem támogatta (a Fidesz képviselői sem), egyedül szavaztam nemmel a DK-s polgármester előterjesztésére is, mely a gátlástalan klientúrabővítést, többek közt az alpolgármesterek számának megduplázását indítványozta a tavalyi választás után.

A közlemény folytatása a mostani fizetésemelésekről a Mi Hazánk honlapján.

Novák Előd
újbudai önk. képviselő


     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.