OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. január 24., hétfő 16:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. január 24., hétfő (OS) - Völner-botrány - DK: Varga Juditnak le kell mondania!

    Újabb részletek láttak napvilágot a Völner-Schadl korrupciós botrányban: A 444 szerint a letartóztatott végrehajtók közül ketten is beismerő vallomást tettek, melyben részletezték, hogy Völner és Schadl a korrupciós befolyásolhatóság alapján döntöttek arról, ki lehet végrehajtó. A jegyzőkönyv szerint Völner személyesen is bemutatta Schadlt-t Vargának, hogy a végrehajtói kamarát érintő ügyekről tárgyaljanak, eközben Schadl-t szabadon engedték és az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botrányának kulcsfigurája szabadlábon hátráltathatja is a nyomozást.

A DK szerint komoly kérdéseket vet fel, hogy kinek áll érdekében Schadl szabadlábra helyezése, ezért immár sokadszor fordulunk Varga Judithoz: mióta tudott arról, hogy legfőbb bizalmi emberét kéthavi rendszerességgel fizetik le a minisztérium bejáratától néhány méterre? Mi hangzott el Varga, Schadl és Völner találkozóján? Kapott-e a miniszter vagy a minisztérium más munkatársa is kenőpénzt a hallgatásért? Varga Juditnak vállalnia kell az erkölcsi és politikai következményeket, le kell mondania az igazságügyi miniszteri tisztségéről és mostantól a nyomozóhatóságok rendelkezésére kell állnia!

dr. Csonka Balázs

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Veszprém 1. választókerületében, ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara Veszprém megyei küldöttje


Csonka Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.