OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 25., kedd 09:18

A WHO Magyarországi Irodájának közleménye
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - Szakemberek és hitelesség a COVID-19 elleni küzdelemben - a WHO magyarországi irodájának kampánya mindenek előtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a COVID-19 erősen rávilágított a hiteles kommunikáció jelentőségére. A lakosság fizikai és mentális egészségét támogató tájékoztatásra hatalmas igény jelentkezett. A milliónyi – és nem ritkán ellentmondásos - hír között önmagában könnyen el lehet tévedni, a laikus ember nehezen különbözteti meg a hiteles információt az álhírektől, a tudományosan megalapozott tényeket az időről időre megjelenő megtévesztő információtól.

        A WHO magyarországi irodájának évindító kampánya kiemeli a szaktudás, a hiteles információforrás, valamint az egészségügy és a lakosság közötti bizalom jelentőségét. Az országos kampányban a WHO szakmai partnerei: az EMMI, az NNK, az ITM, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával közösségi közlekedési vállalatok vesznek részt.
     A kampányban szereplő egészségügyi szakemberek: Dr. Palcsó Barnabás gyógyszerész, Prof. Dr. Széll Márta molekuláris biológus, Dr. Vajer Péter háziorvos és Vankó Annamária védőnő nap mint nap tapasztalják, hogy milyen előnyt jelent a tájékozottság és milyen károkat okoz a téves információ.
     A WHO/ Europe és az UNICEF/ECARO szakemberei által fejlesztett alkalmazás, a HealthBuddy+ is bemutatásra kerül, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ.

     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.