OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. január 25., kedd 14:05

A Táncház Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - Történetek a városi táncház fél évszázadából. A Táncház Egyesület a városi táncház kerek évfordulója alkalmából kampányt indít táncházas történetek és táncházas emlékek, relikviák összegyűjtésére.

    Táncházasokat, táncosokat, zenészeket, kézműveseket kérünk, hogy küldjenek nekünk rövid történeteket, fotókat, dokumentumokat. Olyan írásokat és – mozzanatokról, tárgyi emlékekről készült – fotókat várunk, amelyek a hetvenes évektől napjainkig tartó időszakot idézik meg, és van valamilyen kapcsolódásuk a táncházakhoz, táncházas táborokhoz, tanfolyamokhoz, vagy szólhatnak akár gyűjtési élményekről is. Mint ahogyan a táncház mindig is átívelt határainkon, így ebben a kampányban is számítunk a határainkon túl, vagy diaszpórában élők történeteire és dokumentumaira. Természetesen a világunkba mindig is beletartozó nemzetiségi táncházak sem maradhatnak ki a történetünkből. A beérkezett anyagokból egy kötetet szándékozunk szerkeszteni, amelynek megjelenését az idei Táncház Napjára (május első hétvégéjére) időzítjük. Azok az írások és emlékek, amelyek terjedelmi okokból a nyomtatott változatba nem férnek be, helyet kaphatnak majd az internetes felületünkön. A beküldésre három hét áll rendelkezésére. A felhívás további részletei elérhetőek a Táncház Egyesület honlapján. Szeretettel és kíváncsian várjuk a történeteket és emlékeket a városi táncház fél évszázadából!
    
     Kiadó: Táncház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.