OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. január 26., szerda 19:31

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 26., szerda (OS) - Élelmiszerárstop - A vásárlókat információs táblákon is tájékoztatnia kell a boltoknak

    A február elsején életbe lépő élelmiszerárstopról a vásárlókat információs táblákon is tájékoztatnia kell a boltoknak -  az erről szóló rendelet, a használandó logó és arculat hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Mint az már ismert, a kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszerárát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-növekedéstől.

Az élelmiszerárstop 7 terméket érint. Ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. E termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart.

E nagy mennyiségben fogyó élelmiszerek árának csökkenétésvel havonta több ezer forintot takaríthatnak meg a vásárlók, az árstop különösen  védi a gyermekes családokat és az időseket.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.