OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. január 27., csütörtök 17:40

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 27., csütörtök (OS) - Feljelentést teszünk Schadl és Völner Covid-tesztes mutyija miatt!

    Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője feljelentést tesz jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. Sajtóhírek szerint ugyanis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar közel 50 ezer forintos darabáron kötött szerződést 2500 koronavírus-gyorstesztre a járvány első hullámában.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vesztegetés gyanújával letartóztatásban lévő elnöke – amint azt az RTL Híradó ismertette az ügy nyomozati anyaga alapján – egy Völner Pál igazságügyi államtitkárnak írt levelében azt írta: szükséges lehet koronavírus-gyorstesztet végezni a kar munkatársain és a végrehajtókon, a beszerzéshez pedig engedélyt kér. A kar 2500 teszt beszerzését indítványozta 49 500 forintos darabáron, azaz 123 750 000 forintért, miközben a dolgozók és a végrehajtók összlétszáma csupán 250 fő volt. Völner megadta az engedélyt a meglehetősen túlárazott szerződés megkötésére.

A kérdéses időszakban – 2020 tavaszán – a tesztek beszerzési ára 5000 forint körüli összeg volt.

A rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy több tízmilliós értékű nyilvánvaló túlárazás történhetett a beszerzés kapcsán, így felmerül annak alapos gyanúja, hogy akik a beszerzési eljárást elrendelték, előkészítették és jóváhagyták, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar terhére több tízmilliós kárt okozhattak.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.