OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. február 14., hétfő 07:35

Az Ökumenikus Keresztény Egyház Vallási Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. február 14., hétfő (OS) - A házasság hetén jelenik meg "A házasság tervrajza" a családos diakónus, Tóth Mihály tollából. A lelkész új könyvében előítélet nélkül szólítja meg a házasságra készülőket és beszél a családról, mint a társadalom legfontosabb építőkövéről.

        "A házasságban sokan gúzsba kötve képzelik el magukat. Azt érzik, olyasmit vállalnak, ami korlátozza őket, pedig a házasság valójában érzelmi szabadságot ad két embernek. A házasságkötéskor ígéretet teszek a másiknak, hogy minden körülmények között szeretni fogom. Ez a feltétel nélküli szeretet pedig lehetővé teszi, hogy ne kelljen semmiféle szerepet eljátszani. A kérdés valójában az, képesek-e a párok egymáshoz idomulni, hogy a másik ember segítőtársai legyenek" - mondja az Ökumenikus Egyház diakónusa.
     "A házasság tervrajza" nem véletlenül Valentin-napon jelenik meg, hiszen a szerelem is a szeretet része, de csak egy része annak - hívja fel rá a figyelmet a diakónus, aki maga is családos ember, így napi szinten éli át mindazt, amiről a párokkal is beszélget a jegyesfelkészítések során.
     "A romantikus szerelem elsöprő, hatalmas lendületű érzelem, amihez ma már a szex is gyakran társul. Ez hajlamossá tesz azt gondolni, hogy a másik a hozzánk illő társ. Szeretni viszont nem csak addig kell a másikat, amíg birtokolni akarjuk őt" - vélekedik a lelkész. Éppen ezért fontos, hogy a házasság alapja ne csupán egy érzés, hanem egy elhatározás, felkészült döntés legyen.
     A könyv a 2408 technikai számra felajánlott egyházi 1%-okból jelenik meg.

     Kiadó: Ökumenikus Keresztény Egyház Vallási Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.