OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. február 14., hétfő 19:44

Az Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért közleménye (7. rész)
    Budapest, 2022. február 14., hétfő (OS) -

    AGGÁLYOK ÉS TÉNYEK

FERTŐZÉS
A gyermekkori rák nem fertőző. Nyugodtan lehet játszani, barátkozni és kommunikálni egy gyermekkori daganatos betegséggel küzdő és gyógyult gyermekkel.

TERMÉKENYSÉG
A daganat és a kezelés típusától függően néhány gyógyult gyermeknek lehetnek felnőttkorban termékenységi problémái,
de ez nem minden beteg esetében fordul elő.

ÉLETTARTAM
Tanulmányok kimutatták, hogy a daganatos betegséggel kezelt gyermekeknél fennáll a hosszú távú mellékhatás kockázata, de az esetlegesen rövidebb várható élettartam a betegség diagnosztizálásának időpontjától, valamint a kezelés típusától és intenzitásától függ.

TANULÁSI PROBLÉMÁK
Néhány gyógyult gyermeknek kognitív és tanulási zavarai vannak a betegség és a kezelés következtében, de a legtöbb gyógyult gyermek kiválóan teljesít mind a tanulásban, mind a felnőtt életében.

BEILLESZKEDÉS
A kezelés során a legtöbb beteget elválasztják a társaitól, és nem tud részt venni a rendszeres iskolai és egyéb tevékenységekben. Azonban számos tanulmány kimutatta, hogy az átélt kihívások következtében ezek a gyermekek jobban megbirkóznak a nehézségekkel, és rugalmasabban állnak a dolgokhoz, mint a kortársaik. Azokban az országokban, ahol lelki és szociális segítő programok állnak rendelkezésre a gyógyult gyermekek számára, amelyek támogató és nevelő környezetet teremtenek nekik és családjaiknak, a társas kapcsolatok általában jól működnek.

     Kiadó: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.