OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. február 16., szerda 10:26

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 16., szerda (OS) - Megbélyegzés helyett tükörbenézésre van szükség - Trócsányi László sajtóközleménye

    Az Európai Parlament jelentésben elemezte az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépési folyamatának jogi tapasztalatait. Trócsányi László, a Fidesz EP-kéviselője a jelentéssel kapcsolatban elmondta, hogy a kilépés után két évvel az önvizsgálat fontos, de sajnálatos, hogy valódi tükörbenézés helyett a jelentés nem tárgyilagos, megbélyegzi az Egyesült Királyságot, centralizációra törekszik és súlyos jogi természetű hibákat is tartalmaz.  

Két év telt el a britek Európai Unióból való kilépése óta, valamint bő egy év az átmeneti időszak vége óta. Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága (AFCO) által kidolgozott jelentésében megvizsgálta a kilépési eljárással kapcsolatos jogi tapasztalatokat. A jelentés kapcsán Trócsányi László felszólalásában hangsúlyozta, hogy a kilépés a tagállamok szuverenitásából fakadó joga, ugyanakkor "a briték szuverén döntését sajnálattal vettük tudomásul, fontolgatva, hogy mit tehetett volna jobban az Európai Unió a kilépés elkerülése érdekében." Rámutatott, hogy az önvizsgálatra "jó alkalommal szolgálhatna az Európa jövőjéről szóló konferencia, ha őszinte tükörbenézés lenne és minden véleményt valóban meghallgatna."

     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.