2024. április 26. péntek

2022. február 17., csütörtök 08:02

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. február 17., csütörtök (OS) - Nyílt levelet írt a köztársasági elnök jelölteknek devizahiteles ügyekben a Hiteles Mozgalom, az Arany Liliom Alapítvány munkaszervezete. Az elmúlt tíz évben már három alkalommal fordultak Áder János köztársasági elnökhöz a banki károsult magyar családok érdekében, a jogállamiság védelmében.

A nyílt levél eleje három korábbi köztársasági elnöki megkeresés ismertetését tartalmazza.
2012 nyarán tájékoztatták az új köztársasági elnököt a kialakult devizahiteles katasztrófával és kérték a segítségét.
2013 nyarán nyolc devizahiteles szervezet kezdeményezte Áder Jánosnál a Legfőbb Ügyész és a PSZÁF elnökének a felmentését, mivel ők alaposan félrevezették a Kúriát.
2016 áprilisában hét devizahiteles ügyvéd azért írt a Köztársasági elnöknek, mert Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője szolgaian eleget tett a Bankszövetség kérésének, figyelmen kívül hagyva a jogszabályokat
A nyílt levél kéréssel zárul:
"Kérjük, a választásig hátralévő időben ismerkedjen meg a devizahitelesek köztársasági elnöknek írt beadványaival, leveleivel és a küldött válaszokkal. Gondolja át, hogy Ön mit tett volna a devizahitelesek érdekében köztársasági elnökként az elmúlt években? Határozza meg, amennyiben Ön lesz pár hét múlva a Magyar Köztársaság elnöke, akkor milyen módon tud segíteni több millió banki károsult családnak? Milyen lépéseket kíván tenni a jogállamiság helyreállítása érdekében?"
A nyílt levél megismerhető a Hiteles Mozgalom honlapján.

Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány