OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. február 17., csütörtök 08:02

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. február 17., csütörtök (OS) - Nyílt levelet írt a köztársasági elnök jelölteknek devizahiteles ügyekben a Hiteles Mozgalom, az Arany Liliom Alapítvány munkaszervezete. Az elmúlt tíz évben már három alkalommal fordultak Áder János köztársasági elnökhöz a banki károsult magyar családok érdekében, a jogállamiság védelmében.

    A nyílt levél eleje három korábbi köztársasági elnöki megkeresés ismertetését tartalmazza.
2012 nyarán tájékoztatták az új köztársasági elnököt a kialakult devizahiteles katasztrófával és kérték a segítségét.
2013 nyarán nyolc devizahiteles szervezet kezdeményezte Áder Jánosnál a Legfőbb Ügyész és a PSZÁF elnökének a felmentését, mivel ők alaposan félrevezették a Kúriát.
2016 áprilisában hét devizahiteles ügyvéd azért írt a Köztársasági elnöknek, mert Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője szolgaian eleget tett a Bankszövetség kérésének, figyelmen kívül hagyva a jogszabályokat
A nyílt levél kéréssel zárul:
"Kérjük, a választásig hátralévő időben ismerkedjen meg a devizahitelesek köztársasági elnöknek írt beadványaival, leveleivel és a küldött válaszokkal. Gondolja át, hogy Ön mit tett volna a devizahitelesek érdekében köztársasági elnökként az elmúlt években? Határozza meg, amennyiben Ön lesz pár hét múlva a Magyar Köztársaság elnöke, akkor milyen módon tud segíteni több millió banki károsult családnak? Milyen lépéseket kíván tenni a jogállamiság helyreállítása érdekében?"
A nyílt levél megismerhető a Hiteles Mozgalom honlapján.

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.