OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. február 21., hétfő 11:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. február 21., hétfő (OS) - Április 3-án az adóköteles minimálbér megy, az adójóváírás jön!

    A Fidesz 12 év alatt nem volt képes felzárkóztatni a magyar minimálbért uniós szintre, így az továbbra is a sereghajtók között van, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb. Mindez annak is köszönhető, hogy az Orbán-kormány még a korábban adómentes legalacsonyabb béreket is megadóztatta.

A magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él azért, mert a Fidesz milliók elől zárta el a felemelkedés lehetőségét. Az elmúlt 12 évben a kiváltságosok kaptak mindenféle támogatást azért, hogy még tovább növeljék a milliárdos vagyonukat, miközben rengeteg dolgozó bére alig fedezi a megélhetési költségeket.

Ez az Orbán-féle nemzeti együttműködés: egy egész nemzet dolgozik és adózik azért, hogy a kiválasztott kevesek urizálása és gazdagodása biztosítva legyen. Az MSZP célja pedig, hogy április 3-án véget vessen ennek a korszaknak.

Az Egységben Magyarországért a személyi jövedelemadó rendszerét igazságosabbá fogja tenni, és vissza fogja adni a Fidesz által az alacsonyabb jövedelműektől elvett adójóváírást. Ez a rendszer a minimálbér szintjén a személyi jövedelemadó teljes visszatérítését jelenti, és a minimálbér másfélszereséig növelni fogja az embereknél maradó jövedelmeket úgy, hogy az semmilyen kiadást sem fog jelenteni a kis- és középvállalkozások számára

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.